Tillväxtverket

Röster om Startup Sweden

Vad tycker deltagarna om Startup Sweden? Här är sju röster.

Farhad Basiri och Otto Sandström: "Boot Camp-veckan gav oss värdefulla kontakter och konkreta affärsmöjligheter!"

"Vi har upplevt flera höjdpunkter under Boot Camp veckan. Vi har lärt oss pitcha och kom tvåa i tävlingen på Startup Grind. Men det viktigaste vi tar med oss är de nya affärsperspektiven. Vi har tidigare fokuserat mycket på "det här vill vi göra" men inte så mycket "hur bygger vi företaget och skalar upp". Nu går vi härifrån med värdefulla kontakter och konkreta affärsmöjligheter!"

Farhad Basiri och Otto Sandström är grundare till bolaget Iquest. Webbplattformen Orbiq hjälper fastighetsfolk som saknar överblick över sina portföljer att centralisera säker åtkomst till sina drift- och byggnadsautomationslösningar från olika fabrikat. Orbiq förser dem med verktyg för centraliserad larmhantering, insamling och analys av data och samarbete på en plattform som är redo för IoT, Big data och automatiserade analyser.

Farhad och Otto berättar

Isabelle Edlund: "Jag tar med mig den fantastiska gemenskapen med de andra entreprenörerna"

"Jag tar med mig energin från Marcus, Mikaela och Marco (De tre M:en) på Tillväxtverket. Kommer även ta med mig kunskapen från de olika övningarna vi gjort och den fantastiska gemenskapen jag fick med de andra entreprenörerna."

Isabelle Edlund är vd och grundare för datingbolaget You via Me. YouViaMe är matchmakingapp där dina vänner tar makten över ditt dejtingliv.

Isabelle berättar

Yones Khalili Sadaghiani: ”Startup Sweden förberedde oss för vårt livs viktigaste möte”

Under Boot Campen fick iControl feedback från Startup Swedens panel med investerare. Feedback som visade sig vara värdefull när bolaget sedan träffade den amerikanska acceleratorn 500 Startups, som valde att investera 150 000 dollar i bolaget. Bara fyra månader senare hade iControl dubblat sin omsättning.

iControl är en mobilapp som ersätter pappersarbete ute på byggarbetsplatser. Sedan starten har bolaget vuxit till 12 personer och appen används nu av en rad ledande byggföretag.

William Håkansson: Startup Sweden gav oss en stabil grund

”Jag har deltagit på flera boot camps för startups och tycker att Startup Swedens är den i särklass bästa. Många liknande boot camps ger dig antingen bredd eller specialistkunskap – här får du både och. Föreläsare med spetskompetens kombinerat med en stor bredd av ämnen.”

William är en av grundarna till Vultus som har en digital odlingstjänst. Efter sin medverkan i Startup Sweden har företaget utvecklat sin affärsmodell och lanserat en produkt samtidigt som teamet har vuxit betydligt.

William berättar mer

Joakim Sjöblom: Tack vare Startup Sweden fick vi kontakt med ny delägare

”Med tanke på att kvaliteten på liknande boot camps jag medverkat i har varierat, var mina förväntningar inte särskilt höga. Om inte annat är det ett sätt att bygga nätverk, tänkte jag. Men programmet under veckan var över förväntan, många externa talare och besök som var väl anordnade. Och nätverket – ja, det fick vi ju verkligen!”

Mina Tjänster är en app för att hantera abonnemang. Via Startup Sweden fick företaget kontakt med Swedbank som nu är en av huvudägarna.

Joakim berättar mer

Jenny Rydebrink: ”Tack vare Startup Sweden vann vi Growth Awards!”

”Vi var med i första vändan av Boot Camps när Gardenize fortfarande befann sig i ett väldigt tidigt skede. Men oavsett hur långt ditt företag har kommit, är det oerhört värdefullt att delta i Startup Sweden. Du får en jättebra grund att utgå ifrån, samtidigt som du får träffa investerare och får en inblick i hur de tänker.”

Sedan Jenny medverkade i Startup Swedens Boot Camp har hennes app Gardenize hunnit bli Sveriges största trädgårds-app.

Jenny berättar mer

Filip Nilsson, Workwide: Mycket väl investerad tid!

"Det var så spännande att få träffa andra som var i samma situation som jag, att se hur scenen för startups såg ut i Stockholm.”

”För även om mycket händer hela tiden, skiljde den sig en hel del från vår hemmaplan i Värmland. Det finns ett komplett ekosystem kring startups i Stockholm – investerare, nätverk, stöd – medan vi här haltar något på vissa av delarna.”

Filip Nilsson och han kollegor på Workwide hjälper svenskar att hitta jobb utomlands, och internationella företag att rekrytera svensktalande kollegor. Och numera finns Workwide i Tyskland, Frankrike och Nederländerna.

Filip berättar merBehandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.