Tillväxtverket

Sweden Demo Day

Sweden Demo Day är Sveriges största unconference där entreprenörer får möjligheten att träffa investerare, storbolag och talanger. Den främsta styrkan med Sweden Demo Day är att det är en öppen och demokratisk mötesplats där alla är välkomna. En energifylld dag med entreprenörerna i fokus och där den klassiska brunpappersutställningen lyfter fram kreativiteten hos bolagen.

Vy över massor av människor på Demoday 2017.

Tusentals besökare från 28 länder

Sweden Demo Day 2019 arrangerades den 4 april på Stockholmsmässan. Årets demodag, i år projektledd av Tillväxtverket själva, blev större än någonsin med över 3300 anmälda besökare från 28 olika länder. 500 bolag ställde ut på brunpapper och 99 pitchade på scen. Totalt var över 300 investerare och 200 storbolag med under dagen. Nytt för i år var den otroligt lyckade matchmakingplattformen där entreprenörer fick möjlighet att förboka möten med investerare, storföretag och jobbsökande för att på plats kort träffas och inleda kontakt. Uppemot 1500 möten skedde via plattformen under tre timmar.

En höjdpunkt från årets upplaga var när Näringsminister Ibrahim Baylan och Tillväxtverkets GD Gunilla Nordlöf invigde dagen med några ord på vägen. De lyfte bland annat vikten av att vi skapar möjligheter för startupbolag att växa och hitta nya vägar genom ny teknik samt att vi tillsammans ska skapa ett hållbart välfärdssamhälle där klimathotet måste mötas med innovationer och framtidstro.

Nedan följer några citat från deltagarna om dagen.

”Befriande, avskalat, genuint, inkluderande och effektivt” skriver Anna-Lina Kvarnsmyr, Entreprenör och ängel investerare på Facebook.

”Sweden Demo Day was almost surreal, quality matchmaking, we could not wish for more” säger Cathrin Johansson, Head of AWA Innovation.

”En kombination av AI och personliga möten när de är som bäst” skriver Swedbank på sin LinkedIn

Sweden Demo Day 2019 i siffror

  • 3000 deltagare under dagen från 28 olika länder

  • Över 300 nationella och internationella investerare från 18 olika länder

  • Över 200 globala företag som Volvo, Telia, Huawei, Skanska, Ericsson, Amazon, Microsoft, Siemens, Nokia, SEB, Nordea, Danske Bank, EON, Oracle, Absolut Company, CEVT, Capgemini, Tieto, Nasdaq och många fler

  • Över 1000 startupbolag från 15 olika länder

  • 500 av dessa bolag presenterade sina företagsidéer i den klassiska brunpappersutställningen

  • 99 bolag deltog i pitchtävling där de, under 1 minut, fick pitcha inför stor publik och en panel av investerare

  • Över 1200 möten arrangerades på plats under 3 timmar i matchmaking mellan startups och investerare/storbolag

  • Över 300 möten i en Talent matchmaking mellan 50 startupbolag och över 400 talanger

Bakgrund Sweden Demo Day

2019 tog Tillväxtverket över projektledningen av Sweden Demo Day, som funnits i nuvarande format sedan 2016. Eventet har sitt ursprung från Internet Discovery Day, som startade 2010 med målet att skapa en mötesplats för startups och investerare.Behandling av personuppgifter
Om du fyller i din e-postadress sparas den hos Tillväxtverket, och det är vi som ansvarar för denna uppgift. Vi sparar e-postadressen endast för att kunna svara dig om du har en fråga. Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter på tillvaxtverket.se/personuppgifter.