- Startsida
- Ämnesområden
- Turism och besöksnäring

Turism och besöksnäring
Turism och besöksnäring har stor betydelse för hållbar tillväxt och sysselsättning i hela landet. Det ger konsumtion i flera branscher, såsom hotell och logi, restaurang, detaljhandel, transporter och aktivitetsföretag.
Aktuellt
-
Förbättrad kompetensförsörjning och affärsutveckling i besöksnäringen
Tillväxtverket beviljar totalt 10 miljoner kronor till åtta projekt som på olika sätt ska stärka företagens förmåga att arbeta systematiskt, långsiktigt…
-
Turismens utveckling - effekter på ekonomi och sysselsättning
År 2021 blev även det ett utmanande år för turism och besöksnäring i Sverige. Det har påverkat både omsättning, export och sysselsättning. Frågan är med…
-
Tretton nya projekt ska främja hållbar platsutveckling
Tretton projekt beviljas runt 19 miljoner kronor inom ramen för utlysningen Fördjupat arbete kring hållbar platsutveckling inklusive världsarv och biosfärområden…
-
Uppsving för vinterturismen efter pandemin
Närmare 20 miljoner övernattningar gjordes under vintersäsongen i Sverige. Det motsvarar drygt 10 miljarder kronor i logiintäkter, vilket är en fördubbling…

Tretton nya projekt ska främja hållbar platsutveckling
Tretton projekt beviljas runt 19 miljoner kronor inom ramen för utlysningen Fördjupat arbete kring hållbar platsutveckling inklusive världsarv och biosfärområden.
.jpg)
Förbättrad kompetensförsörjning och affärsutveckling
Tillväxtverket beviljar totalt 10 miljoner kronor till åtta projekt som ska stärka företagens förmåga att arbeta strategiskt med sin kompetensförsörjning och utveckling av produkter och tjänster.

Så kan natur- och ekoturismföretag stärkas ytterligare
Tillväxtverkets utvecklingscheckar har varit en mycket uppskattad stödinsats bland natur- och ekoturismföretag. Inför möjliga nya satsningar har företagen en rad förslag på områden där främjande aktörer skulle kunna göra extra stor nytta för branschen.

Uppsving för vinterturismen efter pandemin
Närmare 20 miljoner övernattningar gjordes under vintersäsongen i Sverige. Det motsvarar drygt 10 miljarder kronor i logiintäkter, vilket är en fördubbling jämfört med i fjol och nästan på samma nivå som före pandemin.